Bunlara ek olarak aksaklık yaşamak istemeyen ve kullanıcı deneyimlerini kusursuz bir duruma getirmek isteyen finans sektörü de yük dengeleyicilerden propertyım almaktadır.
Bir NAT ağ geçidi kaynağı oluşturmak ve bunu sanal ağınızın bir alt ağıyla ilişkilendirmek için bkz . NAT ağ geçidi oluşturma.
Bu kullanımla gelen fazla website trafiği yükü, sunucular arasında paylaştırılır, bu da “load balancer nedir” sorusunun cevabıdır. Eğer bu teknoloji kullanılmazsa işlemler tek bir sunucu üzerinde işler, bu da artan trafik sonucunda erişilmeyen siteye neden olabilir.
Yük dengeleme, L7'de L4'e göre sayısal olarak daha yoğundur, ancak sunuculara yönelik istemci isteklerini anlama ve işleme bağlamında eklenen durumlar nedeniyle L7'de de verimli olabilir.
Yerinde bir yük dengeleyici ile maliyetli olabilen ve kesinti gerektiren mevcut sunucuyu yükseltmek yerine ek sunucularla kapasite kolayca artırılabilir.
Bu noktada LB'de cookie veya IP'ye göre kullanıcılar sunuculara ilişkilendirilir. Aynı kullanıcının istekleri sürekli aynı sunucuya yönlendirilir ve buna Sticky Session adı verilir.
vs. gibi sorular eşliğinde hasbihalde bulunacak ardından sonraki içeriklerimizde pratiksel olarak Load Balancer’ı farklı teknolojiler eşliğinde tematik olarak inceliyor olacağız.
“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek check here veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadığınızda destek veremeyiz
Azure Standart Load Balancer, alanlar arası yedeklilik aracılığıyla zengin bir işlev kümesi ve yüksek kullanılabilirlik sunar. Load Balancer SKU'su hakkında daha fazla bilgi edinmek için karşılaştırma tablosuna bakın.
Bu yazımızda Load balancing tekniğini daha yakından incelemeyi ve bu teknolojiden daha fazla yararlanmanızı sağlamayı amaçlıyoruz.
IP kavramı genel olarak internet ortamında sürekli olarak karşılaştığımız kavramlardan biridir. IP olarak ifade edilen bu iki harfli…
TCP: Eğer sunucuda http, https uygulamaları yoksa TCP ile yük veya dağıtım işlemi dengelenebilmektedir.
Öncelikle, load balancer’ı kullanacağınız sunucuların olması gerekir. Bu sunucuların işletim sistemleri aynı olmalıdır ve uygulamanızın gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip olmalıdırlar.
İlk advertımda sunucuların beklenen şekilde yanıt verip veremeyeceğinin kararına varılmakta; ardından da sunucular arasından seçim yapılması amacıyla bazı kurallar çerçevesinde iletim tamamlanmış olmaktadır.